فیلتر سپراتور کمپرسور اطلس کوپکو مدل XASS125 و XAS125D
امروزه ابزار های بادی یکی از اجزای اصلی صنعت بشمار می آیند. کمپرسورهای هوا با فشرده کردن هوا امکان استفاده از ابزار بادی رافراهم آورده اند.فیلتر سپراتور یکی از قطعات مصرفی در کمپرسورهای هوا است که به منظور جدا کردن ذرات روغن از هوای خروجی به کار می رود.
برای آشنایی بهتر با نقش فیلتر سپراتور مختصری راجع به مکانیزم فشرده سازی هوا در کمپرسورها صحبت می کنیم و ببینیم روغن چرا با هوا آمیخته می شود و کجا باید از ذرات هوا جدا شود.
در کمپرسور هوا دو محور چرخان وجود دارد که با چرخش خود هوا را میان دنده هایشان به دام می اندازند و با اعمال نیرو آن را فشرده می کنند. یکی از این محور ها را روتر نر می نامند که به شفت موتور متصل است. محور بعدی روتور ماده نام دارد. روتور ماده به هیچ محوری متصل نیست و چرخیدن روتور نر باعث چرخش آن می شود. فاصله بین روتور هایک مقدار ثابت نیست و از بتدا تا انتهای روتور فاصله آن کمتر و کمتر می شود.هوای به دام افتاده بین دو روتور در زمان چرخش روتور ها به سمت فضای تنگ تر رانده می شود که این باعث فشرده شدن هوا و کاهش فاصله بین مولکولی ذرات هوا می شود.
گفتیم روتور ماده به محوری که آن را بچرخاند متصل نیست و با روتور نر هم فاصله دارد. پس چطور روتور ها در هم میچرخند و تنیده می شوند؟عامل انتقال نیرو از روتور نر به روتور ماده روغنی است که در محفظه فشرده سازی هوا پاشیده می شود. این روغن علاوه بر انتقال نیرو، عملیات روانکاری و خنک کنندگی را نیز انجام می دهد.پس از آنکه هوا فشرده شد دیگر به مامویت ذرات روغن به پایان رسیده است و
روغن باید از هوای فشرده شده جدا شود. به همین منظور ترکیب هوا و روغن به صورت چرخشی وارد محفظه جداکننده می شود. بخش زیادی از روغن به کمک نیروی گریز از مرکز و به دلیل وزن سنگیم تری که به نسبت ذرات هوا دارند جدا می شوند و به پایین مخزن سقوط می کنندو به مخزن روغن بازگردانده می شود.اما هنوز ذرات اندکی از روغن در هوای فشرده شده وجود دارد که نیازی به آن نداریم لذا هوای فشرده شده از فیلتر سپراتور عبور داده می شود تا ذرات روغن باقی مانده از آن جدا شود.
ذرات به دام افتاده در میان رشته های میکرو فایبر گلاس فیلتر به هم می پیوندد و تشکیل قطره می دهند و داخل مخزن روغن می افتند اما تمام ذرات این شانس را ندارند و به مرور باعث اشباع فیلتر سپراتور می شوند . با اشباع شدن فیلتر خاصیتش رااز دست می دهد و باعث بالا رفتن اختلاف فشار داخل و خارج فیلتر سپراتور می شود.اگر این اختلاف فشار به 1 بار برسد باید تعویض گردد.عمر فیلتر سپراتور به کیفیت روغن به کار رفته و کیفیت الیاف فیلتر بستگی دارد.
در زمان تعویض فیلتر سپراتور دانستن ابعاد دقیق فیلتر و کد هر یک از تولید کنندگان فیلتر اهمیت دارد. در ادامه ابعاد و اطلاعات تولید کننده فیلتر سپراتوراطلس کوپکو XAS125ِD , XASS125 آورده شده است.
ارتفاع فیلتر :290 میلیمتر
فلنج فیلتر : 250 میلیمتر
قطر فیلتر : 135 میلیمتر
دهنه فیلتر : 90 میلیمتر 10 عدد سوراخ 18 میلیمتری بر روی بدنه فیلتر وجود دارد.
فیلترسپراتورکمپرسور اطلس کوپکو XAS125D وXASS125
برند اطلس کوپکو 2911002800و1615654601و1615654600
برند فیلتر سپراتور مان (MANN FILTER)
4630152211
فیلتر سپراتور فلیت گارد(FLEETGUARD)
AS2445
فیلتر سپراتور بالدوین (BALDWIN)
OAS99003
فیلتر سپراتور سوتراس (SOTRAS)
DC3074
برند پاورسپ و به کدAS1120 با 1000 ساعت کار کرد تولید می شود. خرید فیلتر سپراتور پاورسپ از طریق لینک زیر امکان پذیر است